Лесен и ефективен детокс с етерични масла

Въведение

Въпреки че има много неконтролируеми фактори за цялостното ти здраве, ако живееш здравословен начин на живот и чрез проактивно здравеопазване, може да окажеш значително влияние върху физическото си състояние. Правилното хранене, физическата активност, почивката и управлението на стреса са част от нещата, които трябва да изпълним, за да подобрим здравето си. Обикновено пренебрегваме практиките, които спомагат за намаляването на токсините в тялото ни. Това обаче не значи, че са по-малко важни. Твоето здраве наистина започва отвътре. Правилното функциониране на нашите жизненоважни органи и минимизирането на токсичното натоварване може да повлияе на нашето здраве, колкото всеки друг контролируем фактор. Със своя комплект за детокс и възстановяване, doTERRA ни предоставя система, която да помогне на всички да намалят натрупаните в тялото токсини.

 

Какво означава токсично натоварване на организма?

За да разберем важността на свеждането до минимум на токсичното натоварване, първо трябва да разберем някои основни термини и да обсъдим как работят нашите естествени системи за пречистване на тялото. "Токсин" е всяко вещество, което причинява свръх стрес на тялото. "Токсично натоварване" се отнася до обема на тези вещества, които са натрупани в организма по всяко време, и общата тежест, която поставя върху системите на тялото и жизнените органи. Токсините идват от безброй източници, много от които не са ни познати. Екологичните заплахи, химикалите и радиацията са три от най-често срещаните категории. Примери за химикали, с които често влизаме в контакт, са съставките в преработените храни, като например изкуствени подсладители и подобрители на вкуса, отработените газове от автомобилите, цигарения дим, разтворителите, пластмасите, пестицидите, ксеноестрогените и химикалите, с които чистим дома си. Радиацията се отнася до частици с висока енергия, които могат да повлияят отрицателно върху клетъчните структури и ДНК. Нашето тяло е изложено на безброй възможни токсини всеки ден, много от които са неизбежни, но можем да предприемем стъпки, за да сведем до минимум ефекта им върху нашето здраве.

Тялото на човек има редица различни пътища, през които то е директно изложено на токсини, както  и няколко различни механизма, които използва, за да се справи с тази експозиция. Трите най-уязвими начина, чрез които токсините навлизат в тялото ни са белите дробове, храносмилателния тракт и кожата. Ние сме директно изложени на токсини чрез храната, която ядем, въздуха, който дишаме, и всичко, което се свързва с кожата ни. Телата ни имат свои собствени защитни механизми на тези пътища. Например, за да предпазим най-чувствителната тъкан, носа, устата и гърлото са покрити с дебела лигавица, за да улавят външните частици. По същия начин, налице в нашите бели дробове са специални имунни клетки, които унищожават всички чужди агенти, които могат да преминат през лигавицата. Докато имаме малък контрол над качеството на въздуха, който дишаме навън, има мерки, които можем да предприемем, за да сведем до минимум излагането ни на токсини и да подкрепим естествените механизми, които се занимават с детокса на тялото.

Във всяко здраво тяло има бактерии, които подпомагат нашите защитни механизми за ограничаване на токсичното натоварване. Храносмилателната система е населена с трилиони микроорганизми, които образуват естествена екосистема. Тези микроорганизми, обикновено наричани чревна микрофлора, играят важна роля в цялостното ни здраве. Без процъфтяваща пробиотична среда, която насърчава растежа на тези полезни микроорганизми, микробите, които ни разболяват, започват са се размножават твърде бързо и застрашават правилното функциониране на стомашно-чревния тракт. Микрофлората обслужва редица различни цели. Природната флора спомага за поддържане на храносмилателната ефективност, произвежда ензими, които разграждат протеините в използваеми аминокиселини, помагат на организма да произвежда и метаболизира различни витамини и е от ключово значение за транспортирането на витамини и минерали през чревната стена в кръвта. Без тях няколко метаболитни процеса и нервно-мускулни функции са възпрепятствани, създават се хранителни дефицити и способността на имунната ни система да реагира на заплахи отслабва.

Програмата за детоксикация на DoTERRA

Отговорът на DoTERRA за минимизиране на токсичното натоварване е под формата на 30-дневно пречистване на организма, което е нещо като "пролетно почистване". Тази програма за детоксикация е лесна за изпълнение. Съчетавайки серия от иновативни продукти, които работят с нашите присъщи процеси на пречистване, когато се комбинират със здравословна диета, детоксът има за цел максимално подобряване на здравето и ефективността на нашите жизненоважни пречистващи органи, така че да можем да намалим токсичното натоварване по естествен начин и да запазим резултатите в дългосрочен план.

Основата на 30-дневното пречистване са следните продукти:

  1. DigestZen Terrazyme® Digestive Enzyme Complex работи като ежедневна добавка за подпомагане на естествените процеси на детоксикация на организма, но също и като ключов фактор за 30-дневно пречистване. Едни от най-големите проблеми с натрупването на токсини в тялото е недостига на хранителни вещества в следствие на силно преработената и пълна с консерванти храна. Патентована комбинация от активни ензими и поддържащи ко-фактори, DigestZen Terrazyme осигурява недостатъчните хранителни компоненти, които са от жизненоважно значение за здравословното храносмилане, метаболизма и образуването на клетъчната енергия.
  2. DoTERRA Lifelong Vitality Pack® се състои от три хранителни добавки, които трябва да бъдат част от ежедневния ти хранителен режим. Те са особено важна част от детокса. Трите добавки са следните:
    • Microplex VMz® Food Nutrient Complex осигурява балансирана формула от биологично достъпни витамини и минерали, за да се справят с недостига на хранителни вещества и да поддържат здравословен метаболизъм и клетъчна енергия.
    • XEO Mega® е патентована смес от омега мастни киселини и етерични масла CPTG (сертифицирано чисти и терапевтичен клас етерични масла), която подпомага много важни процеси в тялото ни, включително и имунната функция
    • Alpha CRS® + Cellular Vitality Complex е иновативна комбинация от ботанически екстракти, антиоксиданти, които поддържат здравословната клетъчна функция енергия.

Заедно тези добавки осигуряват хранителните вещества, които са жизненоважни за поддържане на здравето ни и повишават ефективността на процеса на детоксикация.

  1. PB Assist® - пробиотична защита, комбинация от пребиотични фибри и шест щама пробиотични микроорганизми, които подпомагат растежа на микрофлората. Доставя на организма 6 милиарда активни пробиотични бактерии плюс пребиотици, които спомагат за доброто развитие на пробиотиците. Приемът на PB Assist ще доведе до оптимална храносмилателна и имунна система и функция на стомашно-чревния тракт. Приема се по една капсула, три пъти на ден по време на хранене.
  2. GX Assist® е отговорът на doTERRA на незабавните ни нужди от детоксикация. Представлява комбинация от етерични масла CPTG® (сертифицирано чисти и терапевтичен клас етерични масла) и каприлова киселина. GX Assist подпомага естествената детоксикация на тялото, като създава неприятна среда за токсините в храносмилателния тракт. Патентования микс от етерични масла помага за пречистването на храносмилателната система, докато каприловата киселина подпомага оптималното храносмилане и микробния баланс. 
  3. Zendocrine® Detoxification Complex е патентована смес от хранителни екстракти, които подпомагат здравословното пречистване на организма като подпомагат функциите на черния дроб, бъбреците, дробовете, кожата и дебелото черво.
  4. DDR Prime® softgels – капсули, които са смес от етерични масла, които са комбинирани, за да подпомагат здравето, функциите и обновяването на клетките.
  5. Етерично масло от лимон – прави нежен детокс на ежедневна база. Може да се добави към водата ти, за да подпомогне процеса на детоксикация и да стане водата ти алкална и по-вкусна
  6. Zendocrine® softgels е патентована смес от етерични масла, които спомагат за здравословното функциониране на черния дроб, бъбреците, дебелото черво, белите дробове и кожата. Помага на тялото да се пречисти от свободните радикали и токсините, които могат да забавят функциите на органите. Съдържа етерични масла от мандарина, герианиум, розмарин, хвойна и кориандър. За тези, загрижени за дългосрочното здраве на черния дроб, бъбреците, дебелото черво, белите дробове и кожата, Zendocrine може да се приема ежедневно през цялата година, но за тези, които търсят само "пролетно почистване", това е неразделна част от 30-дневна програма за детокс.

Ако целта ти е и да намалиш излишните мазнини можеш да използваш продуктите от линията Slim & Sassy®, които са чудесно допълнение към „пролетно почистване“. Те не само помагат да се намали апетита, но и засилват метаболизма.

Заключение

Начинът, по който doTERRA минимизира токсичното натоварване на организма е различен от традиционния детокс. Няма прекомерни промени в храненето, които биха могли да навредят на здравето ти, не поглъщат купища несмилаеми фибри и няма само краткосрочен ефект. С тази програма твоето 30-дневно „пролетно почистване“ работи за подобряване на ефективността на механизмите за детоксикация на организма, което води до дългосрочно устойчиво здраве. Здрави отвътре навън.

Споделете:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Подобни статии

етерично масло Равинтсара

Етерично масло равинтсара

Етерично масло от равинтсара (Ravintsara), 5 мл.Латинско наименование: Cinnamomum camphora Равинтсара (да не се бърка с Равенсара, се извлича от листата на Cinnamomum camphora. Въпреки

Harvest spice

Смес от етерични масла Harvest spice

Смес от етерични масла Harvest spice, 15 мл.Земен бленд Съберете се с любимите си хора, за да отпразнувате прекрасните спомени, докато се наслаждавате на топлия

Мини перлички On Guard

Мини дражета dōTERRA On Guard

Мини перличките doTERRA On Guard са лесен и удобен начин да извлечете ползите от бленда от етерични масла doTERRA On Guard. Мини перличките doTERRA On

Спрей за почистване на ръцете On Guard

Спрей за почистване на ръцете On Guard

Спрей за почистване на ръцете On Guard, 30 мл. Пречистващият спрей doTERRA On Guard почиства кожата на ръцете благодарение на изключително фината, бързосъхнеща спрей форма.